Healing

Satya betekent puur of waarheid, in ‘je ware esssentie’. Satya Vitaal heeft als doel anderen te helpen ont-spannen, inspireren en leren met stress en spanning om te gaan, dan wel dingen ‘los te laten’. Daarbij wordt verder gekeken dan alleen de fysieke klachten.

Er wordt bewustzijn gecreëerd op alle gebieden, lichamelijk, emotioneel, mentaal, en spiritueel/energetisch, zodat er heling plaats kan vinden en er balans ontstaat tussen deze gebieden.

In onze hectische maatschappij is er behoefte aan ontspanning, bezinning, bewustzijnsgroei en heelwording. Vrijwel iedereen heeft lagen oude pijn in zich: weggestopte emoties, verdrongen of onderdrukte gevoelens. Om balans te vinden is het essentieel erachter te komen waar onopgeloste kwesties en nog te helen oude wonden zich verschuilen.

Niet verwerkte emoties worden namelijk doorverwezen naar het onderbewuste, oftewel: opgeslagen in het lichaam in de vorm van spanning en stress. Dit kan zich uiten in stijve schouders en nek, gespannen of klemmende kaken, een frons op het voorhoofd, strakke benen, verkrampte voeten en diverse andere klachten of ziekten.

“Doordat veel mensen in het hoofd ‘zitten’, zit hun lijf vast. De enige manier om dit op te lossen, is door de geest te kalmeren, je lijf te voelen en vervolgens proberen spanningen los te laten. Leren voelen is leren ontspannen en ontspannen begint door spanning op te merken en door pijn te accepteren,” 

Door ontspanningstechnieken, ademhalingstechnieken, yoga, en  Reiki leer je bij jezelf en je eigen gevoelens te komen. Het beoefenen van mindfulness of meditatie helpt je een liefdevolle en milde, opmerkzame houding te ontwikkelen. Dit leidt tot (zelf-) acceptatie/compassie/liefde en verhelderende inzichten, waardoor je steeds dichter bij je eigen kern komt.

Een Healingssessie ondersteunt je om oude energie, overlevingspatronen of overtuigingen die je ooit hebt aangenomen, los te laten en op te ruimen. Handenoplegging in de vorm van Reiki kan daarbij ondersteunend werken en helpen een diepe ontspanning te ervaren. Elke sessie is persoonlijk afgestemd op de individu en kan daardoor afwijken per persoon.