top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverElise

Mijn verhaal

Waarom doe ik eigenlijk wat ik doe? Er wordt me regelmatig gevraagd welke weg ik heb bewandeld om nu hier met volle overtuiging anderen te helpen met yoga, reiki en healing.

Niemand kan vluchten voor zijn hart. Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt.
Paolo Coelho, De alchemist, 1988

Mijn eerste stappen op het spirituele pad van zelfontwikkeling en bewustzijn heb ik in 2012 gezet. Ervoor werkte ik een aantal jaren in de maatschappelijke hulpverlening. Toen had ik al een wens om mijn werk te wijden aan het helpen van anderen, maar de manier waarop ik dat toen deed paste niet bij mij. Doordat ik niet naar mijn gevoel luisterde voelde ik mij helemaal leeggelopen en kwam ik thuis te zitten, niet wetende dat ik nooit naar dit werk zou terugkeren.


De drang om anderen te helpen bleef bestaan, maar ik had uit te zoeken op welke manier ik dat wilde doen. Hoe kom je daar achter? Daarvoor moest ik eerst met mijzelf aan de slag. Ik besloot een opleiding tot kindercoach te gaan volgen en gelijktijdig met issues uit mijn verleden aan het werk te gaan. Ik denk dat voor veel mensen geldt dat het makkelijk is pijn uit het verleden weg te stoppen. Ik had dit ook te lange tijd gedaan en ontkent dat het er zat. Ik had mezelf aangeleerd om alsmaar door te gaan, “sterk” te zijn en mijzelf niet kwetsbaar op te stellen. Afgesloten van mijn emoties en daarmee ook van mijn lichaam, zat ik vast in de overlevingsmodus. Het veelal in mijn hoofd zitten, zorgde voor een afgescheiden gevoel van de rest van mijn lijf. Achteraf gezien verklaart dit de vermoeidheid en vele andere stress-gerelateerde klachten die ik had.


In de kindercoachopleiding werd aandacht besteed aan Inner Child problematiek en trauma’s of ingrijpende ervaringen uit het verleden. Hier stelde ik mezelf open voor het proces van zelfheling. Daarvoor diende ik alles onder ogen te komen. En die stap heeft ervoor gezorgd dat er een transformatie in gang werd gezet naar mijn ‘echte’ authentieke zelf. Voorbij maskers en vluchtwegen. Ik begon te merken dat andere gebieden in mijn leven ook niet langer bij mij pasten en begon ook daar veranderingen in aan te brengen. Al deze veranderingen leidden ertoe dat ik op een bepaald moment “niets” meer had terwijl ik daarvoor op zekerheden had geleefd. Op dat moment voelde die periode als een dieptepunt. Achteraf gezien was het echter geen dieptepunt, maar een keerpunt!

Pas als je de moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou.
Paolo Coelho

Dit keerpunt was de katalysator vanwaar alles uiteindelijk alleen maar beter werd. Ik voelde me bevrijd! Ik ben keuzes gaan maken en stappen gaan zetten waar ik gelukkig van werd. Ook al was dit soms heel eng. Zo ben ik op reis gegaan naar Indonesië, iets wat zeker out of my comfortzone was, maar ik vertrouwde erop dat alles goed zou komen... en het kwam goed. Zo goed zelfs, dat ik net terug in Nederland binnen no time voor een tweede keer naar Indonesië ging. Ik voelde me daar heel gelukkig en mijn gevoel liet me weten dat ik daar nu moest zijn.


Yoga heeft een grote rol gespeeld bij mijn figuurlijke reis, maar ook bij mijn Indonesië-reis. Yoga bracht me terug in contact met mezelf - met het vredige, wijze, kalme in mij. Voorbij het Ego, voorbij angst en voorbij beperkende gedachten en overtuigingen. In Indonesië heb ik een yogaopleiding gevolgd en ik wist gelijk dat dit is hoe ik mensen wilde gaan helpen. Door yoga, meditatie en inspiratie te bieden aan gelijkgestemden die de struggle ook kennen.


Naast yoga volgde het werken met energie. Herhaaldelijk werd ik erop gewezen meer met energie te gaan doen; omdat mensen mijn aanrakingen fijn vonden of er zelfs klachtenvermindering door ondervonden. Het stimuleerde mij om mezelf te verdiepen in energie en spiritualiteit in de vorm van oude kennis en Oosterse wijsheden. Zo heb ik de Reiki cursus gevolgd bij een hele liefdevolle en ervaren therapeut Margriet Homma van Yuna Care, bij ZoMa opleidingen.


Inmiddels heb ik mijn eigen praktijk opgebouwd, of studio zoals ik het noem, waar ik een aantal keren per week yogales mag geven. Om mensen te begeleiden in het contact met hun lichaam en hun ware zelf. Dit is trouwens ook de kerngedachte achter de naam van mijn bedrijf, Satya. Satya betekent “waarheid” en verwijst naar oprechtheid in gedachten, spraak en handelen. Een aantal mensen heb ik al mogen helpen in hun transformatieproces, met Reiki, Healing, of hoe je het wilt noemen. Het vervult me om mensen te zien stralen en gelukkig zijn, te zien groeien en blij zijn. Ik hoop dat dit ik dit werk - wat niet als werk voelt - nog heel lang met Liefde mag doen met heel veel mooie mensen.


Namasté, Elise.
333 weergaven0 opmerkingen
bottom of page