"Reiki is love,

Love is wholeness,

Wholeness is balance,

Balance is well being,

Well being is freedom from disease"

~Dr. Mikao Usui

Reiki

Reiki is een oude vorm van healing, gebaseerd op handoplegging. De betekenis van het woord is ‘Kracht van de Zon’, Rei = zon en Ki = kracht.


Het is de Universele levensenergie die zich overal om ons heen bevindt en alles wat leeft de energie geeft die nodig is om te kunnen bestaan. Door middel van handoplegging wordt de genezende energie doorgegeven.

Het stroomt naar de plek waar het nodig is en activeert ons zelfhelend vermogen, zodat we weer in balans komen en gezond worden. Door allerlei factoren kan dat vermogen gehinderd worden en kunnen er in de energiebanen in het lichaam blokkades optreden. Je bent dan uit balans en kwetsbaarder voor bijvoorbeeld ziekten.

Reiki zet op krachtige wijze een helingsproces in werking, op fysiek, psychisch, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Het is een eenvoudig en liefdevol pad naar heling en bewustzijn.

De handen worden in verschillende posities vanuit de Reiki Usui Healing System op of boven de belangrijkste energiecentra van het lichaam gelegd, chakra’s genaamd. Dit gebeurt grotendeels intuïtief, afgestemd op de persoon. Door de energie weer te laten stromen, worden blokkades opgelost. Tijdens de behandeling ervaar je een diepe ontspanning en rust. Per handpositie kan je verschillende sensaties ervaren in je lijf of magnetisch veld of emoties voelen. Meestal voelt het warm of koud, licht of zwaar of voel je pulserende tintelingen.