Yin yoga

 

Bij Yin yoga worden houdingen langer aangehouden zodat er meer tijd is om de grenzen te verkennen en te verleggen. Dit kan verschillen van 1 minuut tot soms wel 3-5 minuten of zelfs nog langer.

De spieren worden 'losgelaten', door ze te ontspannen in plaats van aan te spannen.

Hierdoor 'zink’ je rustig in de houding, zodat naarmate je langer in de houding verblijft, er meer ruimte ontstaat en je nog dieper in de houding kunt zakken. Je leert zo goed te voelen wanneer de houding nog comfortabel aanvoelt en wanneer je beter wat kunt aanpassen om niets te forceren.

We maken veelvuldig gebruik van

hulpmiddelen, zoals bolster en dekentjes om het lichaam in optimale ontspanning te kunnen brengen. 

 

Doordat de lessen een rustig karakter hebben is een diepe ontspanning mogelijk en werken de houdingen energetisch dieper door. Eventuele blokkades of spanningen in bijvoorbeeld het heup- en bekkengebied kunnen daarmee weer doorstromen.

Yin is vooral gericht op het versterken en versoepelen van de dieper liggende weefsels, zoals het bindweefsel en de gewrichten.

Heb je moeite om te ontspannen, het hoofd ‘leeg te maken’ of beschouw je jezelf als ongeduldig? Dan kan deze les naast uitdagend voor je zijn, ook helpen om geduld en acceptatie te leren opbrengen.